lördag 6 mars 2010

Sixten på gång!


När vi var här i Jämtland på höstlov köpte jag garn för att virka Sofia-Sobeides katt. Du kan läsa om detta
här och här.

Jag började virka men ganska snart stod det att man skulle sätta dit ögonen och de hag hade var för små för den här katten. Och inte hade jag någon stoppning heller. Så katten blev liggande. Omålade ögon var det enda jag hittade i rätt storlek. Och nu på sportlovet hade lilla S med sig glitterlim som jag lånade och målade ett par ögon med. Det fungerade så där. Men ett par ögon fanns i alla fall, och stoppning som räckte åt kropp och svans. Så jag har nog inte gjort sakerna i rätt ordning, men det verkar funka i alla fall. Nu ska armar och ben virkas. Och så sy ihop det sista. Jag hade ingen aning om hur kag skulle få dit öronen men det funkade riktigt bra.

Så snart är Sixten klar! För det här är Sixten. Min plan är också att virka en svart katt - Murre Svart. Ni minns väl "I sin stuga bodde Petter, med sin katt och fyra getter, ....katten hette Murre svart, tog en råtta varje kvart.! Och så åt trollet Ludenben upp getterna vit, röd, gul och blå. "Murre Svart sprang fortaren än blixten, tills han mötte vännen Sixten." Och så skrämde de trollet så han trillade ner för berget och getterna kom ut ur trollets mage. Och så fick trollet ont i magen, hela natten, hela dagen. Men i stugan fira Petter, med sin katt och fyra getter. Världens bäste barnsaga känns det som. Men jag tänker INTE göra getterna. Tror jag!

3 kommentarer:

  1. Så fin sixten är så här långt! :) Ögonen är riktigt fina! Nej det är nog ingen skillnad i vilken ordning man virkar delarna. Jag brukar alltid börja med huvudet för det är roligast, ben ogillar jag att virka (gissa hur många små figurer det ligger runt omkring här som är utan ben!!) därför gör jag dem sist. Sen har jag bara skrivit mönstren i den ordning jag gör.

    Den sagan var ju rolig, har aldrig hört den tidigare.

    SvaraRadera
  2. Vad söt han är sixten, det är klart att han ska ha sin murre kompis. Jag känner väl igen sagan den berättar vi lite då och då på förskolan. Barnen älskar den sagan. Han är ju så läskig ludenben.

    SvaraRadera