fredag 5 mars 2010

Efterlysning - fågelmönster


Vid jultid läste jag i någon av alla bloggar jag följer om en virkad fågel som var så fin! Mönstret hade bloggerskan inte gjort själv utan länkat till ett engelskt mönster. Jag tänkte då att jag skulle virka fåglarna till påsk. Och nu hittar jag inte mönstret! Jag som brukar vara så noga med att spara allt spännande jag ser. Så nu har jag virkat en fågel ur minnet. Men jag vill minnas att den fågel jag såg hade lite mer finess! Här har jag virkat en cirkel men omväxlande fasta maskor och halvstolpar, vikt dubbelt och virkat i hop med en liten spetskant. Innan jag virkade i hop cirkeln virkade jag dit en näbb och två ben. Längst ner på benen tänker jag sätta dit pärlor som fötter när jag kommer hem.

Men har någon koll på mönstret så vore jag jättetacksam för ett tips var jag hittar det. Annars får jag försöka fixa till det här till påsk.

6 kommentarer:

 1. Hej. Jag känner igen fåglarna, tyckte också att de var fina. De kommer från bloggen Attic 24 (http://attic24.typepad.com/weblog/birdie-decoration.html).
  Och jag kommer också ihåg att Humlesurr i garnkorgen har virkat dom (http://humlesurrigarnkorgen.blogspot.com/).
  Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Vill önska dig en skön helg!
  Kram Anna-Karin
  hemochting

  SvaraRadera
 3. Så fint du får hjälp, eländigt när man tappat linkar. Nu ska jag in och kika. Detta var en kul idé :)

  SvaraRadera
 4. Det finns ett mönster till en virkad fågel att ha som pin i Stitch'bitch crochet "Happy Hooker "av Debbie Stoller. I hennes bok finns också en massa annat virkat godis, som I-podfodral, blommor, amigurumis och en hel del kläder. Dessutom är texten väldigt rolig. Boken är skriven på engelska (AE)

  SvaraRadera
 5. Tack för hjälpen med att hitta mönstret! Ska gå in och kolla så fort jag duschat av mig Vasaloppet!

  SvaraRadera
 6. Hej
  Jag såg att mönsterarkivet har mönster på fåglar. http://monsterarkivet.blogspot.com
  Ha en fortsatt trevlig vår, (den har även börjat här i S:a Dalarna)

  SvaraRadera