torsdag 11 mars 2010

Det händer inte så mycket...


... på handarbetsområdet här hemma. Desto mer på arbetet. Jag arbetar med en offentlig utredning och nu ska vi skicka iväg "manuskriptet" till vår expertgrupp så de kan få tycka till en sista gång. Och då vill man ju att det ska vara så bra som möjligt. Så jag sitter mest och häckar framför datorn. Men efter den här veckan blir det mer normalt igen. Jag har i alla fall gjort Sixtens armar!

Och så har jag lagt till några nya bloggar på min lista. Men det krånglade så det fanns flera som jag inte lyckades få dit, fick "fel på sidan" hela tiden.

Om ni kollar hittar ni två lite mer udda bloggar bland alla pysselbloggar. Det är "Pain de Martin" och "Le blog de Sébastien". Den första är surdegsbagaren som jag skrev om för något inlägg sedan. Och visst kan brödbak kvala (eller kavla) in som handarbete/pyssel? Den andra är, trots det franskklingande namnet, skriven på svenska. Någon rubrik på franska och lite kommentarer på franska ibland. Men om ni är det minsta intresserade av mat och framför allt bröd så kolla in på bloggen. Och bor ni i Stockholm eller har vägarna förbi så tror jag att ett besök på Sebastiens café och bageri kan vara mödan värd. Säger jag trots att jag inte varit där!!! En man som på stolt franskt manér brinner för sitt hantverk, så inspirerande.

Spetsarna på bilden ovan hittade jag i en låda i förrådet för ett tag sedan. De kommer från min svärmor och jag har haft dem liggande i evigheter. Nu ska jag ta tag i dem och tvätta dem (behövligt för de är märkta av tidens tand) och sedan får jag se vad de kan komma till användning någonstans. För att ha dem i ett skåp gör ju ingen lycklig.

Knapparna nedan är ett Traderainköp. De ser gamla ut, är fastsydda på pappskivan och vem gör sånt idag? Kanske de kan funka till min mormorsrutekofta om den blir klar?

10 kommentarer:

 1. Klart att brödbak räknas som hantverk!
  :-)
  Min man har blivit surdegsbakfrälst och har sedan i julas bakat det ena underbara brödet efter det andra. Men så för två veckor sedan fick han nog och köpte hem två vita formfranskor. Lagom är bäst kanske? Fast nu verkar det vara ett nytt bak på gång i alla fall.
  Vilka fina spetsar. Jag tror säkert att du kommer hitta en bra användning för dem.

  SvaraRadera
 2. å så vackra spetsar och fina knappar, du kommer nog att hitta en användning för dom

  SvaraRadera
 3. Det är alltid kul när man får tips om nya trevliga bloggar ,tack ska du ha. Vilka fina spetsar och knappar. Du som är så kreativ kommer säkert att kunna hitta på något snyggt du kan göra med spetsarna.

  SvaraRadera
 4. Härliga spetsar!! Jag har också lite sånt...kommer säkert till världens bästa användning en vacker dag!!
  Ha en finfin helg :)

  SvaraRadera
 5. Hej. Först vill jag tacka för utmärkelsen jag fick från dig för ett par inlägg sedan. Jag är så tacksam, roligt att man kan vara till lite inspiration. Precis som din blogg inspirerar mig. Du har mycket på gång som jag också tycker om, tex betonggjutning som jag inte provat på än, men som verkar spännande. Jag har också följt bloggen Pain de Martin ett tag och det är alltid kul när nån som är så intresserad delar med sig av sitt kunnande.

  SvaraRadera
 6. Vill bara kika in och säga hej! Ha en fin söndagskväll/Leni

  SvaraRadera
 7. Vilken skatt du sitter på. Sådana spetsar ser man inte så ofta i dag och absolut inte så mycket. Min mamma gjorde till lakan och dukar när jag var barn, men så gör man ju inte längre.
  Knapparna är ju urläckra, de kommer att pryda sin plats.

  SvaraRadera
 8. Får man komma med ett litet spetstips: Lägg dem i en vacker glasburk med lock (blir dammfritt) och ställ dem väl synligt - och njut varje dag av den fantastiska kvinnokunskapen och det vackra stillebenet.

  SvaraRadera
 9. Visst är det en skatt! Och idéen med en fin glasburk var bra!

  SvaraRadera