måndag 1 mars 2010

OS-mössa


Äntligen fick jag tag på garn till en OS-mössa åt sonen. Jag har jagat Eskimo men när jag ringde Titti hos Tittis bod tipsade hon om garnet Superwash Viking och det funkade jättebra. Ett nystan var av vitt, svart och gult och två nystan blått. Men eftersom det är tunnt behöver man använda dubbelt garn så jag nystade upp halva nystanet innan jag började. Jag virkade med sjuans nål och med helstolpar. Jag slutade öka när jag hade 48 maskor vilket är vuxenstorleken. Men den funkade på sonen också. Avslutningsvarvet virkas med smygmaskor. Är mössan för vid kan man då enkelt justera lite genom att virka en smygmaska över två stolpar så man får en lagom öppning.

Sonen har mössan på sig till skidbacken idag. När skidhjälmen åker på så rymms inte mössan under men han var nöjd ändå! Jag vände (av misstag) på ordningen på det nedersat vita och svarta varvet. Men det är nog ingen som tänker på om jag inte berättar det!

5 kommentarer:

 1. Blev jättefin!!! Visst är de kul att virka dessa OS-mössor?
  Annika

  SvaraRadera
 2. Snygg! Nu blev väl sonen glad!!!

  SvaraRadera
 3. Du har något i min blogg :-) www.humlanspyssel.blogspot.com

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Snygg! (Trots att jag inte är så förtjust i OS-mössan) Fördelen med ullgarn är ju att den är VARM, till skillnad från mössor i akryl som de flesta verkar vilja sticka i :S

  SvaraRadera