tisdag 16 mars 2010

Får jag presentera Sixten!


Sixten är klar! Det har han varit i några dagar, men inte ihopsydd. För när jag äntligen skulle få se Sixten färdig så hade "någon" gömt min garnnål. Men igår hittade jag nålen i sitt kuvert i en platspåse med garn som jag slängt in i garderoben.


Att virka Sixten tyckte jag var lätt. Han var min första amigurumi så jag var lite fundersam. Men att sy ihop honom tycker jag var svårt! Och att få armar och ben på rätt ställe så de t.ex. inte stod rakt ut! Och svansen hade jag satt fast mitt på ryggen! Så den fick jag sprätta bort och göra om. Armarna hamnade nog lite för långt ner, men dels var det omöjligt för mig att få dit dem längre upp eftersom jag satt dit huvudet redan, och dels stod de rakt ut när jag nålade dit dem för att prova. Får testa på något annat sätt nästa gång.


Mönstret till Sixten har jag köpt av Sofia Sobeide. Jag kan rekommendera hennes mönster, lätta att följa och bra på alla sätt! Hon har en shop på Etsy och där kan du köpa mönster på katten eller en färdigvirkad. Och massa annat fint också. Jag ska göra en svart Sixten som ska heta Murre svart. Men just nu är den svarta naturullen slut! Sedan kanske jag ger mig på Sofias drake!


Jag har använt två nystan Natur ull (à 100 g). Och virknål nr 4. Nästan allt garn gick åt. Sixten blev då 20cm när han sitter ner. Och som ni ser nästan 35 cm liggande!


Annars är det fortfarande mycket att göra på jobbet och mycket kvällsjobb. Så det kommer att vara fortsatt lungt på bloggen även denna vecka är jag rädd!

6 kommentarer:

 1. Vilken go liten kissekatt! Det där med stoppning och montering är nog ett litet knep. Mina katter är virkade i bomullsgarn och något mindre, men jag valde att bara fylla dem i händerna. De stod armarna inte rakt ut. Annars brukar jag stoppa dem ganska löst längst upp på armen/benet. Prova nästa gång att fästa delarna med nålar innan du syr fast dem.
  Ha en bra dag// Juliane

  SvaraRadera
 2. Så fin han blev! Kul att få se en färdig katt :).

  Jag är snål med stoppning både i armar och ben (borde nog stå i mönstret också under "allmänt") speciellt i mindre figurer så fyller jag bara händerna. Jag syr också först huvudet och sedan armarna. Tycker det är svårt att se vart armarna skall komma om man inte har huvudet på plats innan. Det ÄR väldigt pilligt att få armarna fastsydda sedan men det går nog. Ibland syr jag också några stygn på övre sidan, framför armen :D om du förstår hur jag menar. Och armarna syr jag fast högt upp och ganska långt bak.

  Men det är saker som man lär sig efter hand och så gör man hur man själv tycker det ser bäst ut. Jag har faktiskt tänkt lägga ut en tutorial på min blogg med lite amigurumi tips som skulle stöda mina mönster. Får se när jag skulle hinna med det...

  Sixten är betydligt finare än min första amigurumi :D...

  SvaraRadera
 3. Tack för tips om fyllning och hopsyning! Jag tog ut fyllning från armarna men de är nog fyllda ned till "armbågarna". Och så är garnet rätt tjockt vilket gör Sixten ganska stel även utan fyllning.

  SvaraRadera
 4. Jättefin katt - särskilt om det är din första amigurumi! Och vilken fin sida du har, jag blir lika glad varje gång jag hittar någon ny blogg att inspireras av!

  SvaraRadera
 5. Så fin han blev Sixsten! Tycker också det är svårt att sy ihop och få symetriskt och att olika kroppsdelar inte står rätt ut osv!

  SvaraRadera