söndag 7 mars 2010

Bil- och VasaloppsvirkningSå har man då tagit sig i mål i Vasaloppet detta året också! Många hade problem att ta sig till starten i Sälen men jag var där redan innan sändningarna började! Men då kunde jag fästa trådarna på det jag virkat i bilen i går.

Jag behövde något att virka på vägen hem från Jämtland, 6 timmar i bilen måste utnyttjas. Först virkade jag svarta tumvantar i Milano till sonen! Vem hade trott att man skulle få en son som ber om hemvirkade mössor och vantar OCH äter upp alla grönsaker på tallriken?

Jag hade också med mig tre nystan ECO Color ull av olika färg som jag köpt billigt på nätet. Jag har ett antal ytterligare nystan i samma färger här hemma också. Tanken var att virka en mössa med mormorsrutor som ett pannband och sedan en enfärgad mössa med häng på det.


Men så började jag virka rutorna och det var som vanligt kul och jag kännde att jag ville göra något lite större än ännu en mössa!

Jag älskar färgerna och har nu fått för mig att göra en kofta, med rutor fram men enfärgad rygg, axelparti och ärmar. Men jag vet inte om jag klarar av det och om jag har garn så det räcker. Vi får se. Ännu ett påbörjat projekt, och jag som inte kommit mig för att sy ihop mina gamla rutor än!

Några ytterligare rutor har det blivit efter fotograferingen. Ska nog prova att sy ihp dem och se hur stort det blir. Och så leta efter roliga knappar i passande färg. Det fanns inga i lagret!

6 kommentarer:

 1. Så kul idé, tycker du ska laga en kofta, tänk så härligt vårfrisk den kommer att kännas som. Perfekta färger tycker jag, användbara till jeans också( standarduniformen) så väl som till finare anledningar.

  SvaraRadera
 2. Det blir säkert jättebra ,finfina färger!kram=)

  SvaraRadera
 3. Härliga rutor du har gjort. Har tänkt pröva att virka mormorsrutor länge men det har inte blivit av, får nog sätta igång nu:)

  SvaraRadera
 4. Håller med, underbara färger!

  SvaraRadera
 5. Gillar ditt färgval! Kommer säker att bli bra

  SvaraRadera
 6. Visst är det roligt när barnen vill använda det man gör.. :) Vilka härliga färger på rutorna. Jaa, man börjar hela tiden på nya saker. Känner igen det!..

  SvaraRadera