onsdag 27 januari 2010

Ibland blir man rädd!


I fredags satt jag framför Skavlan och stickade klart den här löskragen. Det är en lång, ribbstickad löskrage som är tänkt att kunna dras upp över huvudet också. Den är stickad på rundsticka. Och så skulle jag bara maska av. Och så kom jag inte ihåg hur man gjorde!!! Visst blir man rädd ibland. Att man förbrukat alla små grå som man en gång begåvats med. Eller att man stressar så mycket att man tappar minnet. Eller andra hemska tankar. Hur jag än provade så tyckte jag det blev fel! Så jag la stickningen åt sidan och ägnade Skavlan min odelade uppmärksamhet!

Igår fick jag hem mer garn. Löskragen är stickad i M&K Ecoull, i grått. Nu har jag också lite vitt så jag tänker göra en liten avslutningskant i vitt. Men den tänkte jag virka så det blir en liten udd. Och så har jag garn till torgvantar i samma grå med liten vit kant. Men då tänkte jag att jag måste prova på att sticka flätor igen, det var 15 år sedan jag gjorde det, men jag minns att jag tyckte det var ganska kul! Och faktiskt har jag garn till en mössa också, få se om jag får in något bra tips på modell i tävlingen! Annars har jag en idé om hur den kan se ut, en variant på Åremössan kan man säga!!! Men jag vet inte om jag kan fixa det utan mönster.

I alla fall så låg stickningen på bordet i söndags och solen sken in genom de hyggligt rena fönstren. Och då kunde jag inte låta bli att plocka fram kameran för jag tyckte ullen blev så vacker i solljuset.

4 kommentarer:

 1. Har du kommit på hur man maskar av? Annars kan jag :-) Sticka två maskor, lyft första maskan över den andra, sticka en till osv... :-)

  Jag var med om samma sak när jag skulle börja sticka igen (för ett år sedan)...jag kom inte ihåg hur man la upp maskor, så jag traskade ner till garnaffären som ligger på samma gård som min lägenhet, och där fick jag hjälp :-D

  SvaraRadera
 2. Tack Hulda! Det tog en dag och sen gick det av bara farten. Det läbbiga är att något bara försvinner. Jag var inne på att klippa av garnet coh dra igenom det men insåg i alla fall att det inte var rätt!

  SvaraRadera
 3. Tänk att jag känner igen det där. Det är så konstigt att det kan bli så. Jag har börjat nu igen att sticka efter många års uppehåll, och då pratar jag om "många år". Men plötsligt en dag kände jag bara suget efter att få sticka, så nu är jag igång , det blir både mössor, tröjor och sjalar. Det är enormt sug, men då när jag skulle maska av på en stickning var det bara tomt i skallen och jag bara undrade HUR GÖR MAN ???!! . Men till slut kom jag på det, så det kan bli!!!

  SvaraRadera
 4. Nu har jag länkat till utlottningen :).

  SvaraRadera