tisdag 29 december 2009

Åremössan - igen


Sonen kom hem lycklig från skolan några dagar före jullovet. Jag har ju stickat Åremössor till hans killkompisar, och även till några mammor och systrar (fast de har fått köpa en!). Den här dagen hade Tjejen med stort T i klassen frågat om hon fick prova sonens Åremössa och tyckt att den var skön och fin!!! Genast erbjöd sonen att jag skulle sticka en till henne och hon beställde en grön. Det gör jag så gärna, för det är en jättetrevlig tjej och så var det kul att slippa svart ett tag. Så här blev den i alla fall.


När vi skulle köpa garn visste vi inte om vi skulle ta den ljusa gröna eller den mörka så det blev bägge och så fick hon välja. Så nu ska jag nog göra en ljusgrön åt mig själv, jag har bara 3 Åremössor tidigare. Jag har också ett mörklila garn hemma sedan förra året som jag är sugen att göra en mössa av. De två lilamelerade köpte jag billigt på Tradera. Jag har en sån mössa (why not?) och nu funderar jag på att försöka virka ett par tumvantar av dessa nystan. Återkommer om det fungerade.

2 kommentarer:

  1. Hi,hi låter lite bekant der där, jag blev tvungen att sticka en GRÖN mössa till flickvännen här också. Gillar din modell :)

    SvaraRadera
  2. Har just beställt garn och mönster till mina första, (vitt resp brunmelerat) men misstänker att man blir fast i "mössträsket" har en förmåga att bli lite manisk. Gillar milano-garnet.

    SvaraRadera