onsdag 3 februari 2010

Broderad krumelur


Jag har virkat ett par tumvantar till i Milano. I vitt denna gång. Men de behövde något mer, en dekoration. Så jag, som inte broderat sedan högstadiet med undantag för lite korsstygn, bestämde mig för att brodera något med kedjestygn. Jag trodde jag visst hur man gör kedjestygn. Men för säkerhetskull så googlade jag och så hittade jag den här kanonsidan. Här hittar man beskrivning på hur man gör de flesta stygn men kan behöva. Nu måste jag börja brodera!


Krumeluren hade jag i huvudet men visste inte hur jag skulle överföra den på vanten innan jag broderade. Så jag fribroderade med resultatet att krumeluren i huvudet och den på vanten bara har vissa likheter! Men det blev inte fel, bara annorlunda. Jag funderade lite på varför just en sån här figur dök upp i mina tankar och så kom jag på att vännen Å var här i helgen och hon berättade och visade bilder från familjens resa till New Zeeland över jul. Vilket vackert land. En bild visade en ormbunksknopp. Och så berättade hon om Maorierna och att deras konst inspirerats av den formen. Och där tror jag jag har uppkomsten till krumeluren.


Så återstår problemet att göra en spegelvänd, liknande krumelur på andra vanten. Och så ska jag faktiskt stick en Åremössa till mig själv i det vita och kanske göra en krumelur på den också.


Sonen ville agera modell och han såg ganska kul ut med de stora vantarna på sina smala armar! Fast jag gjorde mycket mindre vantar nu än de lila som du kan se här . Nu la jag upp 25 maskor och slöt i en ring. På gränsen till för trångt men Milano "växer på kroppen" så det blir nog lagom. Bilden nedan föreställer en fisk, det ser väl alla?

8 kommentarer:

 1. Det är kul när man får till det . Fantasin får flöda

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga vantar och krumeluren passade ju perfekt som mönster på dom! Tack för tipset på beskrivningar på olika stygn har varit där och kollat, jätte bra sida! Ha det gott/ Leni

  SvaraRadera
 3. Mycket läckra och personliga krumeluriga vantar. Kul att du kommer igång och brodera.

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga vantar med fin krumelur på!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Vad roligt att du vill tävla hos mig!
  Å vilka fina vantar du gjort, det var längesen jag stickade vantar...kanske skulle varva lite!

  Lycka till iaf & ha en bra dag!
  Kram Anki

  SvaraRadera
 6. Vilka mysiga vantar med fina spiraler! Passar bra denna vargavinter!

  SvaraRadera
 7. hahaha jag känner igen mig ang. pysselpsykos...snarare pärlpsykos.. Välkommen in, utlottning pågår! ;)

  SvaraRadera
 8. Hejsan! Hittade hit idag via Rosenvante som länkade till din tävling. Vilken härlig blogg! Den hamnar bland mina favoriter.

  SvaraRadera