torsdag 22 april 2010

Vinter?


När vi vaknade i morse, den 22 april, såg det ut som på bilden nedan! Den är tagen vid 6-tiden, därför är den lite mörk. Och det ligger kvar på hustaken och marken, och det snöar hela tiden!!! Nyss bröt solen igenom och det såg ut som en fin vinterdag. Stackars alla blommor och byggubbarna (idag två unga killar dock) som håller på ute och bygger till vårt kök!


Och stackars kompisen på bilden nedan. Han bor i snåret precis utanför vår tomt sedan tre år. Han är i och för sig här på vintern också, men ändå. De kanske har ägg. Det finns nämligen en hona också. Men henne ser man i princip aldrig. Tuppen däremot väcker oss vid 5.30 den här tiden på året. Då står han på en sten uanför vårt sovrumsfönster och gal!!! Men han är så charmig att det inte gör något.


Blomman överst och här under var en konstig sak jag fick en gång av en vännina. Det var som gröna blad i en glascylinder som jag misshandlat och bara vattnat ibland. Och helt plötsligt så a) började den växa ur glaset, b) blomma. Och då tror jag att det är en hoya. Kolla in Mia's blogg om du vill läsa om hoyor. Hoppas Mia kan bekräfta att detta är en hoya. Undra om jag kan plantera den i en kruka och få den att bli en "riktig" planta?


Det är dåligt med pysslandet. Vi håller på att korrekturläser vårt betänkande som ska gå till tryck på fredag så något annat hinns inte med. Och när jag stänger datorn för kvällen så är det sängen som gäller direkt, jag ser i kors!

11 kommentarer:

 1. Vilken rolig blomma! Alltid kul när växter man aldrig trodde skulle kunna blomma får liv och blommar! Själv väntar jag på alla mina orchidéer...

  SvaraRadera
 2. Alldeles riktigt att det är en hoya (porslinsblomma) sicken tur du har ,har haft mina flera år o de vill inte blomma..snyft snyft!! Kram=)

  SvaraRadera
 3. Söt porslinsblomma, jag samlade på sådana ett tag.
  Vi har också haft en fasantupp på vår tomt i många år, men i år är han inte här :(
  Dom är häftiga tycker jag och lite kul att han väcker er varje morgon :) Fint med natur och djur inpå knuten. Nu väntar jag på att igelkotten ska vakna så att jag kan bjuda honom på lite mat :)
  Det kom några snöflingor här också häromkvällen, men som tur är blev det inget av det. Här lyser vitsipporna vackert i backen :)

  SvaraRadera
 4. Jag har en likadan Hoya planterad i en hängkruka den blommar flera gånger om året.
  Elsa

  SvaraRadera
 5. Fin porslinsblomma! Här är det solsken...jag har varit ute och planterat salladslök i eftermiddag! Konstigt vårväder.

  SvaraRadera
 6. Oj, jag skulle ge vad som helst tror jag för att bli väckt av en fasan. Fastän jag är född och uppvuxen på landet har jag aldrig fått öga på en, hur mycket jag än har spanat. Jag tycker du har tur jag, som har en sån utanför dörren:)
  Vi har haft kallt och det snöade igår men la sig inte, tack och lov, för jag har fortfarande mer än nog av den varan.
  Så, Hoya Carnosa Compacta, en helt underbar Hoya. Den hänger som regel i amplar och kan faktiskt bli väldig lång, men nu dom sista åren har dom haft dom på en sån stålbåge när man ska köpa dom. Oansett, det ser ju ut som om din trivs väldigt gott, så nog har du gröna hoyafingrar alltid :)

  SvaraRadera
 7. Vi har också en fasan hos oss. Häftiga fåglar tycker jag. Snön ja... som tur är har den töat bort nu.

  SvaraRadera
 8. vilken härlig blomma***
  har oxå sett några fasaner ett par gånger nu...
  kram
  annelie

  SvaraRadera
 9. Tittar in här också :D
  Vad många vackra bilder och så många fina saker du har gjort!

  SvaraRadera
 10. Min mamma har alltid haft sådana och jag minns att när jag var liten tyckte jag om att pilla loss de små porslinsblommorna... Mamma blev jättearg... Undrar varför...

  SvaraRadera