tisdag 25 maj 2010

Använd vad du har-utmaningen

 

Som framgått har det inte pysslats så mycket här på senare tid. Den mesta tiden går åt till trädgård och vår utbyggnad. Men jag gick ju med i använd-det-du-har-utmaningen under maj och när jag skulle sitta och vänta på sonen någon timme förra veckan så tog jag med ett nystan Milano och stickor och gjorde en Milanomössa. Det blir ju en vinter nästa år också!
Posted by Picasa

Det händer saker med vår utbyggnad


I dag håller plattläggaren på med klinkergolvet. Panelen är på plats och är till och med målad. Det är lite finjustering och pyssel runt fönstren och öppningarn samt tak- och golvlister. OCh lite utvändigt och så ska elektrikern hit för det sista. Men snart så kan vi börja möblera och pynta! Vill du följa med vad som händer så kolla min andra blogg SOLBACKEN.

måndag 24 maj 2010

Jag vann!


Jag hade turen att vinna ett pris hos Mia med bloggen En kreativ liten blogg. Såväl säkerhetsögon till ursöta hjärtan, så nu är det bara att plocka fram virknålen! Mia kommer med en ny bok med amigurumimönster i höst, om nu någon missat det. Lite tjuvtittar bjuder hon på i bloggen. Tack Mia och lycka till med boken!

måndag 17 maj 2010

Helgens aktiviteter


Vilken härlig helg det har varit! En dag hade vi till och med sommarvärme :-D Då passade vi på att sitta ute och fika och planera rabatten utanför tillbyggnaden. Just nu är den mest ett stampat jordgolv men med ett spett och makens muskler så ska det nog bli en rabatt igen. Men jag kan inte riktigt bestämma vad som ska finnas där... En klätterros längst ut som förhoppningsvis klättrar ut ovanför köksingången ska det i alla fall bli. Någon som har ett tips på en bra sort, med röda blommor? Får gärna blomma länge, växa hyggligt snabbt och vara "frisk". Vi bor i zon 2. Blommornqa i vasen fick jag av grannens fyraåring!


Här ska rabatten vara!


Annars var det en del rensning i de befintliga rabatterna! Kanske därför jag är lite fundersam över vad som ska finnas i den nya. Jag gillar ju "mormorsrabatter" men de är lite arbetskrävande.

Men när man kan följa äppelblomsknoppens kamp så är det värt allt arbete att ha en trädgård!


Så gjorde jag äntligen allvar av att försöka lära mig baka med surdeg. Jag håller på med en surdegsgrund. Den är på rågmjöl. Det var också det jag skulle skriva på etiketten, nu står det råsurdegsgrund, vilket i sig är sant. Idag får jag se om den har börjat surna till. Annars får jag börja om.

tisdag 11 maj 2010

Snickra?


Bygget fortskrider i stort enligt plan. I skräphögen där avsågade plankor hamnar under dagen plockar sonen virke till en lådbil. Och då fick jag idén att jag ville snickra! Så jag hittade plank som var vitstrukna och som skulle kunna bli jättefina trälådor till trädgården t.ex. Så där lite shabby chick. Så kan jag använda en schablon och måla lite på dem. Men så kom jag på att jag inte kan spika! Så det får vara tills maken har tid att hjälpa mig lite, men såg och hammare. Inte att han ska göra men jag behöver lite vägledning så jag lär mig. Eller så får han göra - vi får se!

söndag 2 maj 2010

Vad sysslar jag med!


Undrar just var tiden tar vägen just nu? Jag pysslar ingenting, tycker jag. Men det gör jag naturligtvis, men inte med garn, tyg eller ull. Här ser ni lite var tiden går just nu.


Vi bygger till vårt kök. Vi gör det inte själva (hur skulle det se ut?) Men det är mycket som ska fixas, bestämmas och ordnas. Och det är spännande som bara den. Mycket kreativt tänkande går åt till att fundera på hur vi ska inreda och vad jag kan göra av detta. Det blir inte klart än på några veckor, så jag återkommer när det börjar se ut som det ska.


Och så börjar trädgården dra och locka allt mer. Vi kommer att ha massor av återställningsarbete efter bygget och en ny rabatt att anlägga. En liten veranda ska vi byga utanför och där ska jag ha lite krukor. Lite betongpyssel kommer det nog att medföra.

Och så har jag odlat lite tomatplantor, chiliplantor och bönor. Hoppas det blir varmt ute snart för de börjar växa mig ur huset. Det här kortet är taget för ett tag sedan. Nedan ser ni hur häftiga tomaterna kommer att blir. Om det nu blir frukt på dem!