söndag 31 januari 2010

Löskragen klar


Nu har jag maskat av och virkat en liten uddkant på min löskrage i M&K ecoull. Udden virkade jag dock i ett annat ullgarn jag hade hemma som var lite tunnare. Och så har jag lagt upp för mössan som jag saknar beskrivning på. Tre gånger men det blir aldrig rätt! Så nu måste jag försöka hitta ett mönster. Få återkomma med det. Men idag, dagen före bloggens fyramånadersdag så bjuder jag på ett foto av mig själv iklädd löskragen. Det är tänkt att man ska kunna dra upp den som en mössa och det var svårt att visa detta utan att få med huvudet.




Dalahästar!


Ytterligare ett av mina Traderatyger. Jag bara älskar det här! Men jag vet inte vad det ska bli! Jag har funderat på att göra en eller några tavlor, klippa ut några hästar och sy på som applikation på en väska eller kudde, göra en väska... Det är ju inte hur mycket tyg som helst så jag får välja.

lördag 30 januari 2010

Tyg till fyra stolar


Det här prickiga tyget köpte jag på Tradera. Det är kraftigt och jag tänker mig att använda det till att klä om några stolar. Det vore roligt att måla stolarna i färgerna från någon eller några av prickarna. Den grå ligger nog bäst till om stolarna ska stanna hemma hos oss. Men jag har har inga lämpliga objekt hemma så det får kanske vänta till sommaren när jag kan leta på auktioner eller loppisar och sedan stå ute och måla!

fredag 29 januari 2010

Knappar och tyg


Jag har under vintern handlat lite knappar, tyg, spetsar och fårskinnsbitar (!) på Tradera. Mest för det varit billigt och lite mer udda tyger. Men jag syr ju inte? Nej inte nu, men jag har sytt massor och jag vill sy igen. Jag är jättesugen faktiskt. Fast förr sydde jag mina kläder, nu är jag mer sugen på att sy inredning och småprylar. Men symaskinen står ute i förrådet och jag har ingen bra syplats inne. Så därför försöker jag få till den lumpbod som vi kallar tvättstuga så det går att få in ett litet sybord där så symaskinen kan stå framme redo när andan faller på!

I alla fall så ska jag presentera lite tyg och idéer varefter. Idag får ni se det märkligaste jag köpte. Märkligt för mig alltså. Och det dyraste tyget. Ibland blir jag sån på Tradera, jag SKA vinna auktionen. Och så var det med Hello Kitty-tyget nedan. Jag har ju ingen tjej att sy till. Men det finns ju massor av tjejer i omgivningen. Så jag funderar på små väskor och börsar av det tyget. Hello Kitty-knapparna köpte jag för 1 krona för fem knappar så de var ju prisvärda i alla fall. Jag har lite rosa garn och kanske jag kommer mig för att sticka en liten flicktröja med knäppning till våren!


onsdag 27 januari 2010

Ibland blir man rädd!


I fredags satt jag framför Skavlan och stickade klart den här löskragen. Det är en lång, ribbstickad löskrage som är tänkt att kunna dras upp över huvudet också. Den är stickad på rundsticka. Och så skulle jag bara maska av. Och så kom jag inte ihåg hur man gjorde!!! Visst blir man rädd ibland. Att man förbrukat alla små grå som man en gång begåvats med. Eller att man stressar så mycket att man tappar minnet. Eller andra hemska tankar. Hur jag än provade så tyckte jag det blev fel! Så jag la stickningen åt sidan och ägnade Skavlan min odelade uppmärksamhet!

Igår fick jag hem mer garn. Löskragen är stickad i M&K Ecoull, i grått. Nu har jag också lite vitt så jag tänker göra en liten avslutningskant i vitt. Men den tänkte jag virka så det blir en liten udd. Och så har jag garn till torgvantar i samma grå med liten vit kant. Men då tänkte jag att jag måste prova på att sticka flätor igen, det var 15 år sedan jag gjorde det, men jag minns att jag tyckte det var ganska kul! Och faktiskt har jag garn till en mössa också, få se om jag får in något bra tips på modell i tävlingen! Annars har jag en idé om hur den kan se ut, en variant på Åremössan kan man säga!!! Men jag vet inte om jag kan fixa det utan mönster.

I alla fall så låg stickningen på bordet i söndags och solen sken in genom de hyggligt rena fönstren. Och då kunde jag inte låta bli att plocka fram kameran för jag tyckte ullen blev så vacker i solljuset.

tisdag 26 januari 2010

Tävling


Idag är det sonens 10 årsdag! Det vill jag fira!
Snart är det bloggens 4 månadersdag och snart har jag haft 4000 besök, det kan man väl också fira?
Fåglarna har börjat kvittra och man anar att bakom all snö gömmer sig en vår! Det ska väl firas?
Och så vann jag en valfri vimpel hos Bea - det ska väl firas!

Och eftersom jag verkar blivit Åremössans största förespråkare så passar det väl att lotta ut ett Åremösseset? Ett nystan ljusgrönt Milano (räcker till en mössa), stickor nr 10 och mönster på mössan är vinsten. Och som vanligt så ger en kommentar en lott. Om du länkar på din blogg med bilden ovan så har du två lotter. Har du ingen blogg kan du lägga till dig som följare av min blogg istället så får du en extralott. Är du redan följare har du naturligtvis redan extralotten. Berätta i kommentaren hur många lotter du har så jag inte missar någon.

Sista dag att lämna kommentar är den 15 februari, sedan kommer jag att dra en vinnare. I din kommentar får du gärna tipsa om ditt favoritmössmönster. Jag känner att jag måste komma vidrare från Åremössan snart. Fast först ska jag göra 5 st som jag har beställning på, bara det fylls på med garn i affären!

OBS! OM DU DELTAR SOM ANONYM SÅ KOM IHÅG ATT LÄMNA EN MAILADRESS DÄR JAG KAN NU DIG OM DU VINNER!

fredag 22 januari 2010

Ny Dropskollektion börjar läggas ut

Nu börjar Drops Design att publicera mönstren till vår- och sommarkollektionen. Allt är inte superfint men man kan säkert hitta något man gillar. Mönstret till tröjan jag är lite intresserad av finns inte utlagd än, naturligtvis. Men såhär ser den ut.


Jag skulle vilja ha lite mer trumpetärm egentligen. Och handen på hjärtat så tror jag inte att jag stickar den, jag har redan en tröjstickning ligger och väntar och jag verkar inte vara tröjstickartypen!

Fler bilder och många mönster hittar ni här.

tisdag 19 januari 2010

Jag har fått en utmärkelse!


Igår kväll hittade jag ett meddelande från Call Design där det stod att jag hade något att hämta hos henne! Gissa om jag blev nyfiken. Och hos Call Design hittade jag denna utmärkelse som jag fått. Tack! Vad roligt att få den av dig!

Med utmärkelsen följer att jag ska:
- kopiera awarden på minblogg!
- länka till personen som gett mig awarden!
- berätta 7 intressanta fakta om mig själv!
- välj 7 andra bloggar som jag vill ge awarden till!
- länka till deras bloggar!
- lägg en kommentar i deras blogg att jag gett dom denna award!

Så först sju saker om mig själv, förhoppningsvis uppfyller de kriteriet intressanta:
1. Jag är trädgårdsentusiast/amatör och gillar att dra kvickrot (=terapi). Med en bra bok i örat är det avkopplande!
2. Jag har utsett 2010 till det år då jag ska lära mig baka surdegsbröd. Är inte särskilt bra på att baka men är så trött på köpebröd! Tips och recept är mycket välkomna!
3. Har studerat klassisk arkeologi och kan tillbringa hela semestern i en ruin från rommartiden och bara vara lycklig!
4. Gillar att sjunga och har varit körsångare i nästan hela mitt liv. Men inte nu, tiden vill inte räcka till. Sjunger INTE i duschen.
5. Drömmer om att skriva en bok - men om vad???
6. Älskar att exprementera i köket. Roligast är när man öppnar kyl, frys och skåp och ser vad som finns och sedan sätter igång - man tager vad man haver, som sagt!
7. Mycket förvånad att jag vågade börja blogga. Mest för att jag nog trodde det skulle vara svårt "datatekniskt".

Sedan ska jag välja sju bloggar som jag skickar utmärkelsen till. Det är inte lätt att välja för det finns många bloggar jag gillar. Jag skickar vidare till följande bloggerskor och jag ser fram emot att få veta sju saker om er! Att ni är kreativa och inspirerande vet jag redan, det är ju därför jag läser era bloggar!

Humlan Huldas virkeri
TokTova
Sofia Sobeide
Musselblommans Knipslugheter
Händer på Haga
BetongSnäckor&Änglar
Skapa och inreda

torsdag 14 januari 2010

Frost & kyla


Det har blivit varmare. Men ändå kallare! Rimfrosten är så tjock att jag aldrig sett något liknande vad jag minns. Och så vackert. Jag tog lite bilder i förmiddags utanför huset. Så här fint hade vi det då.





Men nu längtar jag till sommaren och till Provence. Här är några bilder från i somras. Fast det har ju varit snö och kallt där också under nyår!

Huset vi bodde i, hur mysigt som helst med hund, häst, höns och en stilig tupp som bonus!


Ovan lavendelfält och nedan gamla stan i Sisteron.


Blir man inte glad och varm innombords när man ser ett fält med solrosor?

onsdag 13 januari 2010

Vantar i Milano


Mina virkade vantar i Åremössgarnet Milano är nästan klara. Ska bara fästa trådarna på den sista vanten. Men tanken har varit att virka på en kant nedtill som dekoration. Och jag har gjort vanten lite för kort för att kunna låta bli det. Men Milano inbjuder inte till någon spetsvirkning så det får bli lite stolpar och "hål" och så får jag se hur det blir. Men egentligen blir det en fin kant automatiskt av Milano, den blir liksom vågig!

Mönstret har jag fått muntligt av en kamrat och det är busenkelt. Man lägger upp luftmaskor så det räcker runt det bredaste stället på handen. Sedan virkar man fasta maskor upp till tummens början. Där tummen ska sitta virkar man så många luftmaskor man behöver för att det ska bli ett lagom tumhål och sedan hoppar man över lika många fasta maskor som man gjort luftmaskor. Sedan är det bara att virka på tills det är dags att börja ta ihop. När arbetet når upp till början av den nedersta nageln är det dags. Jag virkade ihop två maskor fyra gånger varje varv, utspritt över varvet tills det tog slut på maskor. Sedan är det tummen som ska virkas och då plockar man bara upp maskor runt hålet och virkar till ungefär mitten av tumnageln då man tar ihop på samma sätt som för vanten. Jag fick repa upp tummen för jag började ta ihop för tidigt så den blev trång.

Annars så la jag upp för många maskor så vanten är vid. Jag la upp 35 maskor och ska prova med 25 nästa gång. Och nästa gång blir det antagligen i petroliumblå Milano. Då ska jag göra ett långt skaft och göra lovikabroderier nertill och en tofs. Jag får lovikakänsla av vantarna nämligen! Men då vill jag ha en mössa till av det flerfärgade petrolium/gröna garnet också Och sedan funderar jag på att göra mössa och vantar i den vita (offwhite) Milano och då kanske med ett finare broderi på ovansidan. Fast jag vet inte om jag kan brodera så det få visa sig. Till dessa vantar har jag redan en mössa i samma garn och ett nystan plommon som passar till som väntar på att stickat upp. Men först ska jag göra en svart till en av sonens kompisar och så vill en god vän ha en svart också. Och så får jag se om jag måste sticka om den cerisa barnmössan eller om den har "växt till sig" i fjällen!

I alla fall så använde jag virknål nr 7 och för de här lite kortare vantarna gick det åt 150 g Milano. Så jag har ett halvt nystan kvar som räcker till en kant.


måndag 11 januari 2010

Julhalsband & mera Åremössor!


Jag kom på att jag aldrig visade det färdiga halsbandet som jag påbörjade när vi hade grannpysselkväll. Det blev ett riktigt julhalsband. Sötvattenpärlorna och hänget har jag köpt för en evighet sedan på stenmässan, det andra är diverse Panduropärlor och annat. Min granne hjälpte mig med vire och klämpärlor och instruktuioner. Det var riktigt roligt att "pärla" men nästan för pickligt för mina händer och framför allt för synen - jag måste verkligen ta mig till optikern!

Annars har jag mest stickat Åremössor på beställning! Tänkte inte plåga er med fler bider men jag tyckte den cerisa har sån härlig färg! Den är stickad till en tjej på 8 år men den blev i minsta laget. Få se om den ger med sig (de brukar "växa") annars får jag göra en ny till henne. På stickorna nu är en brun till mannen.

Och så har jag virkat en vante i Milanogarnet. Det blev bra. När den andra är klar och jag ev virkat på en kant så ska jag visa dem.

tisdag 5 januari 2010

Vårstädat!


Nu är bloggen städad och vårdesignad :-D

måndag 4 januari 2010

Yuletomter eller gnomer


Hur söta är inte gnomerna som jag hittade hos Musselblomman? Bilderna ni ser här har jag fått låna av henne. Om du klickar på länken får du se många fler.


Och hur knäppt det må vara så planerar jag för nästa jul då mitt hem ska prydas av åtminstone någon Gnom! Jag har inhandlat mönster hos Alan Dart! Men jag har aldrig stickat eller virkat efter mönster på engelska förut så jag vet inte om jag kan! £2,50 kostar ett mönster så jag vågade chansa ;-). Alan kallar dem för Jultomtar (trots att han är engelsman) och jag har sett namn som Yuletide Gnom i någon annan blogg. En Yulegnom kanske?


Idag när jag kontaktade Musselblomman om att få låna bilder så berättade hon att man kan köpa mönstret på svenska hos Tittis bod. 139 kr för mönster OCH material till en gnom - verkar ju vara ett bra pris!

söndag 3 januari 2010

Milanoprojekt


Fyra nystan Milanogarn = fyra mössor. Två är beställda (den naturvita och den cerisa, den bruna ska mannan ha och en svart ska bli en present). Få se om jag vill se åt en Åremössa efter detta. Nedan har jag påbörjat vantvirkningen i Milano. Det blir lite lovikakänsla, tjocka härliga vantar. Men det blir ganska stumt när man virkar och jag borde nog haft en tjockare virknål (använder 7.00 mm) men jag tog den största jag hade. Men jag får virka lite då och då så vi får se när det blir klart. Det går ju ganska fort ändå med det tjocka garnet.

fredag 1 januari 2010

Vårtulpaner!


Efter gårdagens lovsång till vitt kommer lite färg! Jag tycker att det här är vårtulpaner. Och de finns att köpa nu. Och lika mycket som jag gillar julen, lika mycket längtar jag nu efter det första vårtecknet!

Vitt, vitt och ännu mera vitt!


När man tittar ut genom fönstret så är det gnistrande vitt man ser (i alla fall dagtid). Och så här dagen efter festernas fest så är det många som talar om behov av en vit vecka (eller månad eller år). Så därför har jag gjort ett litet kollage av julens vita bilder. Och det får markera början på 2010! Jag gillar vitt, jag som alltid velat ha färg omkring mig! Och idag fick jag beställning på en Åremössa - i narurvitt:-D